Profesionales en atención telefónica «Una llamada telefónica puede determinar la primera imagen de tu empresa»

¿Contratarías un servicio si supieses que la compañía explota convictos pagándoles 2,50 € diarios para que te atiendan?

«Guanyar diners de forma natural amb l’energia solar» aquest és el lema de BecomingGreen una empresa britànica que ofereix instal·lacions d’energia solar per obtenir electricitat d’una manera neta. La imatge que trasllada als seus clients  és la d’una empresa sostenible que obté energia sense contaminació i sense consumir recursos naturals. Possiblement la majoria dels seus clients potencials siguin persones a les quals en major o menor mesura els preocupa el medi ambient i l’entorn que els envolta i aquesta empresa ofereix la imatge de compromís amb molts dels seus valors. Però pel que publica «The Guardian» respecte al seu call center aparentment tot és una pura estratègia de màrqueting d’una empresa els valors de la qual en alguns aspectes són si més no discutibles.

Segons el periòdic anglès, el 15% del personal del seu call center són convictes que estan complint la seva condemna als quals paguen uns 2,5 eur. diaris per realitzar aquest treball. Per a això, han substituït a part del personal que tenien contractat en aquest departament encara que, segons argumenten, són rotacions normals de personal. El curiós és que han acomiadat a 17 empleats i han contractat a 17 presos. Al meu entendre, això és simplement una prova i si funciona en poc temps faran «rotar» a tot el personal del departament. I no vegem això com una mesura de reinserció social perquè no ho és. Si vols reinserir a algú no pots pagar-li 6% del salari mínim legal, perquè en lloc de reinserir-li pràcticament estàs afegint treballs forçats a la seva condemna.

Realment contractaries els seus serveis o compraries els seus productes si sabessis que qui respon al telèfon pot ser un convicte que està treballant en aquestes condicions?. De debò creu aquesta empresa que la situació en les quals estan aquestes persones és la idònia per transmetre la imatge que pretendre donar als seus clients?.

Estem queixant-nos contínuament del servei d’atenció al client de companyies que els han externalitzat en altres països per la falta de qualitat dels mateixos (no confonguem a les persones que realitzen aquest treball amb les regles, mitjans i informació que els faciliten per realitzar-ho) i ara, en una parenceria d’imaginació reductora de costos, resulta que tenim mà d’obra encara més barata sense saltar el toll. Quan van a començar a entendre algunes empreses que el servei d’atenció al client és una part molt important de la seva política de màrqueting?.

Per descomptat aquesta empresa no ho ha entès així, tota la imatge de negoci sostenible que pretenien transmetre s’ha anat al trast, simplement és una empresa més que l’única cosa que pretén és obtenir el màxim de beneficis a curt termini, fins i tot creuant la línia del moralment reprovable.

¡Haz clic para puntuar esta entrada!
(Votos: 0 Promedio: 0)

Comparte

Artículos relacionados